Hans Kuys
Posted on / by Wonozo / in Algemene info, WONOzo

Raad van bestuur heeft nieuwe voorzitter

Sinds kort heeft de raad van Bestuur van WONOzo! vzw een nieuwe voorzitter. Hans Kuys neemt na 40 jaar de fakkel over van Alex Wijnant.

Hans Kuys is naast voorzitter van de raad van bestuur van WONOzo! vzw ook de voorzitter raad van bestuur van Schoonderhage vzw.

We stellen onze nieuwe voorzitter graag aan jullie voor.

Kan je jezelf even voorstellen?

Gehuwd met Siebriena Baeten en reeds 31 jaar gelukkig samen. We hebben 3 kinderen: Illya (27), Ruben (25) en Jiska (20). Voorts nog 2 hondjes Bo en Luna en één poes “ons grijsje”. Wonende in Steenhuize-Wijnhuize en afkomstig uit Aalst. Komende uit een gezin met 3 kinderen, 2 zussen Els en Ann. Ouders stonden in het onderwijs. In het professionele leven ben ik zaakvoerder van Proob NV. Ik ben een echte levensgenieter, Bourgondiër. Iemand die veel belang hecht aan vriendschap, eerlijkheid en die graag teruggeeft voor het geluk dat hij zelf gekregen heeft. Een overtuigd humanist die elke mens centraal zet. Geen vooroordelen, een open geest.

Mijn hobby is alles wat boeiend en uitdagend is. Vroeger was het voornamelijk sport, nu is het meer lezen, reizen, nog wat fietsen en een gezellig onderonsje met vrienden, opgefleurd met alle geneugtes van dien. Bij diverse organisaties geëngageerd om iets bij te dragen aan maatschappij en een beter leven.

Waarom wou je voorzitter worden van de raad van bestuur?

Dat is vrij eenvoudig. Als voorzitter kan je het voortouw nemen inzake initiatieven en kan je mee bepalend zijn naar de verdere ontplooiing van de organisatie. Je bent in directe communicatie met de directie, waardoor je snel op de hoogte bent van zaken die de aanpak van de raad van bestuur behoeven. Naar derde partijen, inzake het vertegenwoordigen van WONOzo!, ben je ook het eerste aanspreekpunt, samen met de directie. Vanuit de rol van voorzitter word je sneller aangesproken en die rol faciliteert je positie meer in een rechtstreekse dialoog. Kortom je hebt daardoor meer initiatiefrecht en mogelijkheden om de toekomst van WONOzo! mee te bepalen.

Waarom ik dan specifiek voorzitter wou worden? Wel na 16 jaar zetelen in de raad van bestuur van Schoonderhage vzw, leek het me een uitdaging om deze rol op te nemen. Ik heb 16 jaar kunnen observeren en meewerken. Nu kan ik mee aan het stuur staan en bepalender zijn. Maar ik ben wel altijd een teamspeler geweest en ga die rol ook niet boven de rol van de raad van bestuur zetten, noch mij in de plaats zetten van de directie. Elk heeft zijn deel in het verhaal te schrijven en in te vullen en de cohesie tussen de raad van bestuur en de directie is eveneens de taak van de voorzitter om dat te optimaliseren.

Wat wil je bereiken met het voorzitterschap?

Ik wil de transitie van het mooie gedachtengoed rond Schoonderhage en het kwalitatieve van Schoonderhage van vandaag, helpen verder te realiseren richting de uitdagingen van morgen. Een zorg pallet realiseren met Wonozo er bij maar ook met andere vormen van zorg die zich mogelijks aandienen. Een kwaliteitsborging garanderen dat steeds voorop werd gesteld voor Schoonderhage binnen de evolutie die Schoonderhage moet en zal doormaken. En waken over het pluralisme en de openheid binnen Schoonderhage, Wonozo en andere vormen van zorgaanbod die nog onder de koepel Ponto mogen ontstaan. Tot slot, het respect voor de medemens in het geheel garanderen. Respect, warmte en zorg voor de cliënten, de buddy’s, het personeel, de vrijwilligers, kortom allen die betrokken zijn en zich betrokken voelen met Schoonderhage en Wonozo. Iedereen zich goed laten voelen binnen onze opvattingen en doelstellingen en verdere realisaties.